Som konsekvens af et rigtig træls 2020 for pindspillere verden over indfører Dansk Pind Union ny tidsregning baseret på pin(d)sen 1970 og fjerner dermed 2020 fra historien.
Snart skal du skrive 19\.180 i stedet for 9/11 1989 i din aflevering om Berlinmurens fald, i hvert fald hvis det står til Dansk Pind Union.
“2020 var, for at sige det ligeud, en rigtig bitch. Folket har det meste af året hverken kunnet komme på stadion eller nyde en kold Sport-Cola over en 400° varm pizza på et nærliggende Street Food marked. Derfor gælder det om at få slettet året fra historien hurtigst muligt og jeg har derfor besluttet at vi indfører en ny og forbedret tidsregning,” udtaler DPU’s Præsident Rasmus Sørensen.
Kommision har arbejdet i døgndrift
Hele 2021 har DPU’s Astronomiske Kommission, DAK, derfor arbejdet på en ny og bedre tidsregning, der fjerner år 2020 og samtidig løser en masse problemer med den gregorianske kalender det meste af verden trækkes med i dag.
“Pinds tidsregning er naturligvis baseret på pin(d)sen og begynder 1. pindsedag 1970 e.Kr., året for stiftelsen af den første pindunion,” forklarer VP for PR Anders Kielsholm, og uddyber: “Og så tæller man ellers bare dagene til næste pindse. Den nuværende union er for eksempel stiftet på 277. pindsedag i år 41.”
… hvorfor brokker de samme mennesker sig ikke over skuddagen hvert fjerde år?
Mogens From, formand for DPU’s Astronomiske Kommission
Den astronomiske kommissions hovedopgave er at beregne om et givent år er et pindår, hvor der skal holdes danmarksmesterskaber. Opgaven med at lave en ny kalender lå derfor lige til højrebenet, hvis man spørger kommissionens formand Mogens From.
“Altså, vi er jo vant til at løse langt mere komplekse problemer end at lave den kalender, som hele verden skal, eller bør, indrette sig efter. Og der er simpelthen så mange fordele ved vores model, nok til en hel faktaboks hvis du spørger mig (se fakta nederst, red.), ” udtaler Mogens From, og afslutter med et retorisk spørgsmål: “Det er nok nogle kværulanter, der vil brokke sig over at årets længde kan svinge med 35 dage, men hvorfor brokker de samme mennesker sig ikke over skuddagen hvert fjerde år?”
Nyt og forbedret datoformat
Datoerne i en ny kalender skal naturligvis også skrives på en ny måde. Den astronomiske kommission har indført et sindrigt system, hvor år og dag skilles med to tegn, der illustrerer et løft. Datoer fra og med år nul skrives “år”\.”dag”, mens datoer før år nul skrives “år”./”dag”.
“Vi åbnede en flaske champagne, da vi fandt frem til den idé,” afslører kommissionsformand From.
Allerede nu er datoer på spilpind.dk blevet konverteret til pindsekalenderen og nu mangler blot at få resten af verden med på den nye kalender.
“Det har jeg givet gutterne resten af pindåret til,” konstaterer præsident Sørensen.
Senest 357. pindsedag (22. maj) skulle du altså gerne være trådt ind i pindsekalenderens tid. Du kan begynde på spilpind.dk/pindsekalenderen, hvor du kan oversætte f.eks. din fødselsdag til pindsekalenderen og herefter tjekke de resterende hjælpemidler ifm. overgangen til det nye kalendersystem her.
Fakta om Pindsekalenderen
- Alle år har et helt antal uger (enten 50, 51, 54 eller 55) og starter på en søndag. Har man fået lidt rigeligt inden for vesten nytårsaften har man således altid to dage – 1. og 2. pinsedag – til at komme sig.
- Nytårsaften bliver ekstra festlig, da alle dem, der ikke havde fødselsdag i det forgangne pindseår, passende kan fejre det på den sidste dag i året.
- Pindsekalenderen har ingen måneder – slut med at huske om der er 30 eller 31 dage i August.
- Skal du beregne afstanden mellem to dage i et år, er det bare at trække den ene fra den anden.
- Fjollede traditioner som aprilsnar uddør sammen med månederne.