Dansk Pind Union

Dansk Pind Union er den seneste i en række af unioner, der har søgt at fremme den ædle pindsport her til lands. Unionen blev stiftet 14. marts 2012 af en gruppe spejdere fra det vestjyske, der mente at pindspillet fortjente at blive en del af Spejdernes Lejr 2012 i Holstebro. Du kan læse unionens love her samt følge unionens løbende arbejde her på siden og på diverse sociale platforme (herunder Facebook, Instagram og Twitter).

Pindspillet

Men hvad er pind? Pind kan måske bedste forstås som en blanding mellem rundbold og cricket, hvor bold og bat er byttet ud med en lang og en kort pind samt et gærde af to kævler. Spillet kræver fire forskellige færdigheder af spillerne – løfte, gribe, kaste og forsvare – så der er altid noget at øve sig på. En mere præcis, men lidt juridisk beskrivelse af spillet finder du i DPU’s officielle pindregler.

De tidligere Unioner

I Dansk Pind Unions logo findes der to stjerner i højre hjørne. De repræsenterer de tidligere Dansk Pind Unioner grundlagt i henholdsvis 1970 og 1997. 1970-udgaven blev stiftet af nogle gale jazzfans fra Aalborg, mens 1997-udgaven blev startet af spejdere fra Vestjylland. Regler og motto har vi i 2012-udgaven lånt fra DPU af 1997. Samtidig hylder vi DPU af 1970 for den på en gang overgearede og uformelle stil, som den stod for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *