Pindsekalenderen Hjælpemidler

DPU’s Astronomiske Kommission, DAK, har desværre måtte konstatere at resten af verden – herunder flere af verdens største medier – endnu ikke har implementeret pindsekalenderen på deres sider efter udmeldingen fra Dansk Pind Union 360. pindsedag år 50.

Derfor har kommissionen med hjælp fra DPU IT nedsat en hurtigtarbejdende ekspertgruppe der skal udvikle en række hjælpmidler som kan sørge for denne konvertering. Ved spørgsmål, kommentarer eller gode forslag til andre tools er er I altid velkomne til at kontakte arbejdsgruppen på pindsekalenderen [at] spilpind.dk.

Google Chrome extension

Det mest oplagte værktøj at kaste sig over først er til verdens mest brugte browser: Chrome. Dette værktøj erstatter gregorianske datoer (fx 12. marts 2012) på alle hjemmesider til datoer i pindsekalenderen.

Det er vigtigt at understrege dette sker lokalt på din egen enhed og DPU får derfor ikke kendskab til om du fx skulle besøge fodboldsites eller det der er værre.

Chrome extensionen hentes nemt gennem gennem Chromes webstore her.

Online converter

Hvis I ikke allerede har set det, har vi også lavet en online converter (fra gregoriansk kalender til pindskalenderen) samt en masse fun facts for hver dato. Denne kan findes på hovedsiden for kalenderen, lige her.