Bispestaven 2016

I Pindsen var DPU inviteret til Spejderløbet Bispestaven for at undervise og teste de 180 spejdere i Pind og facilitere 36 kampe mellem patruljerne og Bispestavens Dream Team.

Martin forklarer spejderne til Bispestaven 2016 hvordan man bedst muligt rammer gærdet ude fra marken
Martin forklarer spejderne hvordan man bedst muligt rammer gærdet ude fra marken. Foto: Christian Severinsen

Formiddagen startede med at patruljerne blev delt op i tre hold der skulle cirkulere mellem tre baser, hvorpå de skulle udfordres i deres kunnen i forhold til Pind. Derudover fik spejderne en ekstra opgave som de skulle klare imens de var på baserne, nemlig at udsmykke og optimere deres helt egne pindsæt.

På første base skulle spejderne være kreative og lave deres helt eget half-time show, som maksimalt skulle være 1 minut langt og naturligvis skulle kunne holde dampen oppe mellem to Pind-halvlege. Her fandt spejderne på alt fra finurlige historie og sange/shows over til cirkusforestillinger og sågar barbering af et øjnbryn – sidstnævnte må helt klart betragtes som dedikation!

Herefter blev spejderne testet i deres viden omkring Pinds historie og regler. I området omkring basen var der hængt sedler op, hvor man kunne finde brudstykker af enten historien eller reglerne og spejderne fik til opgave at memorere så meget som muligt – for til sidst at blive testet i om de havde forstået det hele. Vidste I fx at den ældste kendte pind er godt 10.000 år gammel og at sikkerhedslinjen er to pindpind længder fra gærdet?

Til sidst skulle spejderne øve deres Pind-teknikker og kom på Pind-Power-Range. Her var der mulighed for at afprøve både løft ud i marken (jo længere jo bedre, naturligvis), præcisionskast efter gærdet, gribteknikker og forsvar af gærdet. Op til flere patruljer løftede helt ud i 10-12 pindpind længder og nogle var helt skarpe og ramte gærdet spot on på fra en afstand på 10 pindpinde.

Spejderne havde udsmykket of optimeret deres helt egne pindsæt. Foto: Christian Severinsen

Om eftermiddagen skulle kampen stå mellem Bispestavens Dream Team og alle patruljerne. Inden kampen fik spejderne 5 minutter til dels at fremføre deres halftime show og dels at præsentere deres pindsæt. DPUs dommere var meget imponerede over hvordan spejderne havde udnyttet pindenes udformning til fulde, samt hvordan de både gjorde dem komfortable (ved fx at bruge læder hvor man har hænderne) og udsmykkede dem med patruljenavn og diverse udskæringer.

Herefter stod menuen på 10 minutters kamp som bestod af rigtig mange løft og forsvar med fuld koncentration. Både Bispestaven Dream Team og patruljerne gav alt hvad de havde, hvilket resulterede i tætte kampe og at ingen fik ben til jorden. Desuden blev der talt et af de hidligt største antal point i én runde, da Morten K (fra Bispestaven) efter et spot-on forsvar slog pinden ud i hele 17 pindpindes længder fra gærdet.

Spejderne i kamp mod Bispestavens Dream Team - spejderne gav dem kamp til stregen
Spejderne i kamp mod Bispestavens Dream Team – spejderne gav dem kamp til stregen. Foto: Christian Severinsen

Alt i alt var dagen en kæmpe stor fornøjelse for DPUs delegerede. En stor tak skal lyde til Bispestaven for invitationen, men en endnu større tak skal lyde til alle de spejdere der lagde 110% i Pindspillet og aktiviteterne omkring – det havde slet ikke været en lige så underholdende og lærerig dag uden jer. Der kan findes flere billeder fra Pind aktiviteterne og resten af løbet på Bispestavens Facebookside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *