Disciplene består DM-prøven

Fredag d. 21. juli kunne Dansk Pind Union endnu engang byde velkommen til Danmarksmesterskaberne i Pind på Thurø Pind Stadion, beliggende ved Thurøbund Spejdercenter. 12 spænende kampe gav til slut Danmarks bedste seniorspillere: Mads Bangs Disciple.

Som tidligere nævnt var i det i år endnu engang tid til at finde danmarksmestrene i pind for seniorer. Efter et skarpt udskilningsløb var 9 af landets bedste hold klar til kampen om trofæet. 3 grupper skulle koges ned til 4 semifinalister, så intet var overladt til tilfældighederne.

Der løftes ved DM i Pind 2023

Gruppespillet

På banen Hancock Court, opkaldt efter vores hovedsponsor, dystede Klan Narnia, Klan Klaphingst og A-Holdet om den ærefulde plads i semifinalen. Interessant nok endte de tre kampe med en sejr til alle tre hold, men grundet pointdifferensen (som vel at mærke var utrolig tæt) trak Klan Narnia (+6) det længste strå foran A-holdet (0) og Klan Klaphingst (-6).

Gruppespillet ved DM i Pind 2023. Turneringen blev spillet i smukke omgivelser ved Thurøbund Spejdercenter

I midten af stadion lå Ordbogen.com banen, opkaldt efter firmaet af samme navn, som gennem årene bl.a. har sponsoreret teknisk udstyr. Her stod kampene mellem Alu Slem, F-Holdet og Mads Bangs Disciple. I sidste ende endte Mads Bangs Disciple med at vinde to kampe og dermed gå direkte videre til semifinalen. Undervejs skulle de tilmed spille mod det hold som Mads Bang, de jo er disciple af, spillede på – så der herskede en tydeligt splittet stemning på banen og på lægterne om hvem man nu skulle heppe på. Den sidste kamp, der desuden endte meget tæt (23-19), blev vundet af F-Holdet, som dermed samlet endte med en pointdifference på -6.

Samtidig blev der på den sidste bane, [your name here], spillet de sidste afgørende kampe mellem Slikmine, De Retarderede Måger og Magnus Stuhr – opkaldt efter holdet holdkaptajn, Magnus Stuhr. Puljen blev vundet i sikker stil af Slikmine og sidste kamp blev vundet af De Retarderede Måger, som endte med en samlet pointdifference på +12.

Gærdet forsvares ved DM i Pind 2023

Semifinalerne

Dermed stod Klan Narnia, Mads Bangs Disciple og De Retarderede Måger klar til semifinalerne som vindere af hver deres pulje. Den 4. og sidste finalist blev fundet ud fra reglen om bedste 2’er og her var pointdifferencen vigtigt – for med en samlet difference på +12 (overfor de resterende -6 og 0) kunne De Retarderede Måger fortsætte i turneringen.

Semifinalerne blev spillet efter hinanden – naturligvis begge på Hancock Court. Til trods for super god kampgejst og nogle enestående tilskuere, blev begge semifinaler dog nogle lidt ensidige affærer. Ikke desto mindre kunne Mads Bangs Disciple og Slikmine se frem mod at mødes i finalen og De Retarderede Måger og Klan Narnia fik samtidig stor applaus for nogle flotte 3. pladser.

DM i Pind 2023

Den store finale

Og så var linjerne ellers trukket op: Mads Bangs Disciple (MBD) mod Slikmine (SMI). Tilskuerne var klar, heppekor var klar, dommerne var klar, DJ var klar, stadionspeakeren var klar, køleskabet med Sport-Cola var fyldt op – og så var holdene i den grad klar til at spille den store finale.

MBD bliver rystede fra start, da de efter blot 13 sekunder får en død pga. ramt gærde, men kommer godt igen og med 2, 6 og 3 point (kun to løft uden point) lægger de sig i spidsen med 11-0. SMI får dog ramt gærdet endnu engang og sætter en midlertidig stopper for pointhøsten. Fornøjelsen bliver dog kortvarig, for til trods for at SMI lægger ud med at få 1 point efter 19 sekunder bliver de kort efter grebet ud to gange og er dermed i marken igen – 3 minutter 40 sekunder spillet og stilling er 11-1.

På nuværende tidspunkt SMI har spillet sig varmere og sørger for at MBDs tur inde bliver på 75 sekunder og “kun” 3+0 point – og endnu engang viklet i en sandwich af to “gærde ramt” døde. Der er nu en oplagt mulighed for at SMI kan få ændret på 1-14 stillingen.

SMI ligger godt fra land med 4 point, kort efterfulgt af endnu en grebet pind. Det slår dog ikke den store skår i glæden, for det bliver opfulgt af fire succesfulde løft: 3, 2, 1 og 1 point. Det bringer SMI godt ind i spillet (nu med stillingen 12-14) inden MBD griber pinden for 4 gang i kampen og efter 7:30 endnu engang kan stille sig klar med pindpinden.

De næste to runder giver begge 1 eller 2 point af flere omgange (MBD 1+0+1+1+1+2, før de gribes ud to gange, og SMI 2+0 med et gærde ramt før og efter) og stillingen er dermed 20-14 i MBDs favør ved tiden 11:15 – mon SMI kan nå at ændre på det de resterende cirka 9 minutter?

MBD er nu inde på nyt. Efter 1+1+1+0 point bliver de grebet – kunne dette være vendepunktet for kampen og SMIs mulighed for et hurtigt skifte? MBD vil det dog anderledes: Næste forsvar bliver til hele 5 point, og til trods for at SMI kort efter rammer gærdet er MBD nu foran 28-14.

Mads Bangs Disciple scorer 5 point i finalen ved DM i Pind 2023

SMI er nu inde igen og til trods for en flot 2-point bliver gærdet ramt to gange og holdene må endnu engang bytte plads efter blot 45 sekunder. Men har MBD mon disponeret kræfterne korrekt – eller er de ved at tabe pusten? Holdet præsterer i hvert fald ikke at få point i denne runde og til trods for de ellers har ét succesfuldt forsvar (uden point) ender det både med kampens blot 2. klik og to ramte gærder. Stillingen er nu 28-16 efter 15:32 spillet.

Næste runde byder på endnu et hurtigt ramt gærde, men der skal mere til for at slå SMI ud – det næste de gør, er at score 3 point og bringe stillingen op på 28-19. Det er samtidig også det sidste de gør inden gærdet rammes for 13. gang i kampen – er det ulykken for SMI eller lykken for MBD?

MBD spiller i hvert fald flot videre og sikrer sig en masse succesfulde forsvar (0+0+1+0+2+1), som bringer dem op på 32 point inden SMI rammer gærdet og giver MBD din 2. død. Den første død kom tidligt i runden hvor en spiller fra holdet trådte ud over forsvarslinjen i forbindelse med forsvar af gærdet. Dette gav en smule diskussion mellem den konkrete spiller og overdommeren, men i sidste ende er det nu engang sådan reglerne er.

19 minutter spillet. Stillingen 32-19. SMI er inde, for måske sidste gang. Til tidligere mesterskaber har vi set flere løft omkring de 15 pindpindelængder – men skulle det ske i år, skulle det til at være. SMI scorer hurtigt 2 point, men bliver lige så hurtigt grebet ud. Dette bliver efterfulgt af 1 point og bringer dem dermed op på 32-22. Få sekunder før tid laver de et sidste succesfuldt løft og gærdet forsvares ligeledes – men forsvaret ender desværre for holdet kun med 0 point.

Dermed kunne Mads Bangs Disciple løfte trofæet og lade sig hylde som danmarksmestre 2023. Samtidig kunne vi fejre den flotte 2. plads til Slikmine, som kæmpede en brav kamp. Begge hold fik medaljer, DPU stofmærker og naturligvis en iskold Hancock Sport-Cola. Kæmpestort tillykke!

2. plads ved DM i Pind 2023: Slikmine
1. plads ved DM i Pind 2023: Mads Bangs Disciple

Sidst, men ikke mindst

Efter den store finale udfordrede de frivillige medarbejdere på Thurøbund Spejdercenter de nu regerende danmarksmestre til en showkamp, der bød på en masse mindeværdige og sjove øjeblikke. Kampen var som resten af turneringen spændende, men resultatet vil vi ikke komme ind på her – det kan man se i appen Pindligaen, hvor man under fanen “Kampe” kan finde alle kampene, samt mange andre spændende kampe gennem tiden.

Vi, fra Dansk Pind Union, vil gerne takke Thurøbund Spejdercenter for de fantastiske rammer – vi anbefaler alle at give centeret et visit. Derudover var det fantastisk at se alle, både tilskuere og spillere, give den så meget gas – det vil aldrig være det samme uden jer. Og sidst, men bestemt ikke mindst, vil vi gerne takke vores sponsorer – det er fantastisk at I er med til at give sporten den ekstra finish den fortjener.

Vi ses til næste DM i Pind!

Hancock Court ved DM i Pind 2023