Thurøbund griber DM-pinden

Den 21. juli finder DPU de næste danmarksmestre i pind for seniorer ved en turnering på Thurøbund Spejdercenter.

Det er tredje gang Thurøbund lægger græs til DM i Pind når turneringen rammer det sydfynske i forbindelse med centerets sommerlejr for seniorspejdere i uge 29. Til forskel fra de forrige turneringer er det altså seniorernes pokal, der bliver kæmpet om denne gang, og det er der en god forklaring på.

“Jordrotationen er i år af en sådan beskaffenhed at det ikke ville være forsvarligt at afholde et DM i ungdomskategorien. Vores beregninger viser en ustabilitet i rotationen, der gør løftene helt uforudsigelige,” forklarer Mogens From, formand for DPUs Astronomiske Komité.

Alle deltagere på sommerlejren er automatisk kvalificeret til DM-turneringen og på spejdercenteret er de glade for at kunne opgradere lejroplevelsen for de godt 100 deltagere.

“Jeg glæder mig til, endnu en gang, at opleve den helt særlige synergi mellem sejlsport og pindspil. Med så hårdtslående et program er det eneste, der ærgrer mig, at vi ikke har plads til dobbelt så mange deltagere. Vi kunne sagtens have solgt biletterne”, udtaler Andreas Münter, der er står i spidsen for lejren.

Udsigten til en velbesat DM-turnering vækker også glæde hos DPU-præsident Rasmus Sørensen.

“Jeg er simpelthen så glad for at det igen er lykkedes mig at lande en aftale med Thurøbund og jeg glæder mig til at se spandevis af svedige løft og blærede kast. Og så synes jeg da at deltagerne allerede nu skal downloade Pindligaen og begynde at øve sig til DM,” udtaler den glade præsident.

Præsidentens opfordring er hermed givet videre.

Er du ikke blandt de heldige, der har sikret sig billet til DM – og sommerlejr – i uge 29, kan du følge turneringen her på spilpind.dk og på DPUs Facebookside.