Præsident Sørensen undskylder sexistiske bemærkninger

DPUs præsident undskylder nu for at have brugt udtrykket “det svage køn” i forbindelse med weekendens generalforsamling, og lover at genoptage arbejdet med ligestilling.

“Jeg lægger mig fladt ned og beklager den beklagelige situation som jeg er kommet i efter jeg udtalte mig en smule gammeldags om kvindekønnet (se tirsdagens artikel, red.). Förlåt,” udtaler præsident Sørensen fra sin penthouselejlighed med udsigt ud over Esbjerg havn, inden han, efter et bestemt blik fra præsidentfruen, retter sig selv: “Undskyld. Jeg vil bare gerne sige undskyld.”

Præsident Sørensen vil nu personligt sætte sig i spidsen for arbejdet med ligestillingen indenfor pindsporten: “Det står nu 100% klart for mig at vi ikke er i mål. Ligestilling handler ikke bare om at sige ‘forperson’ i stedet for ‘formand’, så nu løfter vi pinden op til endnu mere mangfoldighed i DPU,” udtaler han mens DPU’s førstedame nikker anerkendende.

Hos Forenede Danske Tøsedrenge er formand Thormund Bjørnsson dog ikke imponeret over præsident Sørensens kursskifte. “Han glemmer totalt de nedsættende bemærkninger om pindspillende tøsedrenge som ex-VP’en kom med. At være en tøsedreng er på mange måder det sidste tabu vi har, og det ville klæde DPU at hjælpe med at få det nedbrudt,” udtaler formanden, og fortsætter: “Vi skal have gjort pind til en sport for tøsedrenge!”