Dansk Pind Union satser på grøn omstilling og mangfoldighed

“Fremtiden for Dansk Pind Union ligger i at tage de ting, der rører sig i samfundet, alvorligt,” udtaler præsident Rasmus André Bach Sørensen efter en generalforsamling hvor unionen fik en vicepræsident for grøn omstilling og en vicepræsident for mangfoldighed og ligestilling.

#Metoo, klimakrise, non-binære kønsidentiteter. Det Danmark, du kender, er i hastig forandring og Dansk Pind Union følger med. Efter weekendens ordinære generalforsamling i Odense, konstituerede bestyrelsen sig med to nye poster, der skal tage pinden op. Til gengæld droppes den utidssvarende og benzinosende post som vicepræsident for transport og logistik.

Ny vicepræsident for grøn omstilling er Martin D. Andersen, som fortæller om formålet med den nye post: “I pind bruger vi jo utrolig mange pinde, og derfor er det en af mine fineste opgaver at sørge for at pindsporten kun bruger træ, der er fældet på en økologisk forsvarlig måde, og hvor hvert træ der fældes, bliver erstattet med et ny. Desuden vil jeg arbejde for at Unionen for fremtiden kun kører i el-biler – kan du høre mig, Elon?”

Og mangfoldighed og ligestilling er i fokus for den nye Dansk Pind Union. “Ligesom mange andre sportsgrene er pind til tider præget et drengerøvsmiljø, hvor det mere går ud på at drikke Sport-Cola og fløjte efter pigerne på de andre hold end at spille pind. Det skal vi have gjort noget ved. Heldigvis er sporten jo som udgangspunkt ligestillet, fordi vi spiller i mixhold. Men der er stadig meget at kæmpe for – kvindekvoter og kønsneutrale pointtavler, for eksempel,” udtaler den nye vicepræsident for mangfoldighed og ligestilling, Kenneth Konstman-Lange.

Præsidenten ser lyst på fremtiden. “Vi har tidligere haft problemer med doping med et såkaldt “matador-mix”, der gav uforsvarligt høje blodsukkerniveauer. Det har vi slået hårdt ned på og nu er tiden kommet til at komme i trit med samfundet på andre områder,” udtaler Rasmus André Bach Sørensen, mens han griber ud efter en laber larve, og fortsætter: “jeg glæder mig!”

På de øvrige hovedstyrelsesposter fortsætter Thomas Hjermitslev som vicepræsident for økonomi, Anders Kielsholm som vicepræsident for IT, PR og merchandise, Lasse D. Andersen som vicepræsident for bærende konstruktioner og Jonathan Geisler som formand for juridisk komite. En oversigt over hovedbestyrelsen samt kontaktinformation på de enkelte medlemmer kan findes her.