Sataner vandt DM i sydfynsk inferno

Under en brændende sol på Thurø vandt De Grønne Sataner fredag DM i Pind med en sejr på 30-29 over Team Netto.

Solen stod højt over pindbanerne da det femte DM i Pind i nyere tid fandt sted på Thurøbund Spejdercenter. Spillerne læskede sig med vand, Sport-Cola og gemene sodavand fra tutten i de forlængede pauser mellem kampene, mens DPUs kommentator jævnligt mindede om vigtigheden af at bruge solcreme.

Da der en halv time inde i gruppespillet endelig kom lidt vind fik det katastrofale følger. En pløk blev trukket op i et hjørne af den improviserede årer-og-aflagte-sejl-pavilion, der beskyttede teknikken mod solen, og tog hele pavilionen, live-streamen og en enkelt bærbar PC med sig i faldet.

Øjeblikket da pavilionen kollapser og tager live-streamen med sig i faldet

Da de mest følsomme dele var bragt i skygge under et bord, kunne turneringen genoptages. Idioterne – utvivlsomt opkaldt efter Lars von Triers banebrydende dogmefilm – måtte se sig slået ud i gruppespillet, mens de øvrige fire hold gik i semifinalerne. Se alle resultaterne på vores live-side.

I semifinalerne vandt De Grønne Sataner med 31-11 over Pindsvin, mens Team Netto i den anden semifinale besejrede Dromedarerne med 21-4. Begge finalister kom altså til finalen på solide sejre, men De Grønne Sataner havde den lille psykologiske fordel at have slået Team Netto med 15-6 i gruppespillet.

Finalen blev en spændende affære med et par særdeles gode ture til hvert hold. De Grønne Sataner gjorde det til 7-0 fra begyndelsen af kampen, men da Team Netto først kom på tavlen, fik de hurtigt spændingen tilbage i opgøret med en næsten-udligning til 7-6.

Midtvejs i kampen kom det, der skulle vise sig at være afgørelsen. 16 point i en tur, inklusiv kampens løft til 10 point, gav De Grønne Sataner en føring på 30-12. Med trofæet så tæt på følger risikoen for alvorlig gummiarm og den ramte “De Løvfarvede Antikrister”, der ikke lavede flere point i resten af kampen.

Det gav en åbning til Team Netto, som de gjorde alt for at udnytte.

Forsvarsøjeblik fra de indledende runder. Her mellem Team Netto (ude) og Pindsvin (inde).

Det er måske på sin plads lige at understrege at Team Netto på ingen måde er sponsoreret af supermarkedskæden. Modstanderfans forsøgte dog alligevel at lægge pres på Team Netto med nedrige kommentarer som “Netto har altid udsolgt af auberginer!”

Hånen prellede af på Team Netto, der i stedet leverede kampens tur med 17 points, så det pludselig stod 30-29 da De Grønne Sataner kom ind med to minutter tilbage af opgøret.

I den hektiske slutfase leverede de senere mestre fornemt forsvarsspil ved at gribe to i træk da Team Netto kom til fadet og skulle forsøge at vippe kampen til deres fordel. Tiden løb ud og De Grønne Sataner fejrede sejren ved at danse i ring med deres fans mens de chant’ede “satan, satan, satan”. Og ja, det lyder langt mindre uskyldigt end det var!

Der kan ikke sættes en finger på De Grønne Sataners ret til DM-trofæet. På pindbanerne – venligt sponsoreret af Hancock Sport-Cola og Ordbogen.com – var de suveræne fra start til slut og ikke en gang måtte de føle den bitre smag af nederlag før de stod med trofæet og en iskold Sport-Cola.

Stor til lykke til De Grønne Sataner, der nu, om universet vil, kommer til DM i Pind på Spejdernes Lejr som forsvarende mestre. Og tak til Thurøbund Spejdercenter for at lægge græs til årets DM.